Je bekijkt nu Provincie zoekt stagiairs om wethoudersposten Gouda te vullen

Provincie zoekt stagiairs om wethoudersposten Gouda te vullen

De provincie Zuid-Holland zoekt enkele stagiairs om de lege wethoudersposten te vullen. “Het is een complexe situatie en we geven toe dat het ons aan overzicht ontbreekt,” aldus een woordvoerder van het Kennislab voor Urbanisme. “De stagiairs wordt gevraagd beleid te bedenken en uit te voeren.”

“Gouda is een complexe stad,” aldus de woordvoerder van het Kennislab. “We vragen de stagiairs eerst de complexe situatie in kaart te brengen. De stad heeft al enkele maanden geen voltallig college. Burgemeester Milo Schoenmaker klaagt af en toe dat hij ‘blind aan het puzzelen’ is.”

Na het opstappen van het college bevindt Gouda zich in een soort machtsvacuüm. “Omringende gemeenten kijken al verlekkerd naar ons grondgebied en staan aan de gemeentegrenzen te trappelen om de boel over te nemen. Zuidplas wil Westergouwe weer terug en wil direct maar de hele stad meenemen. Om van Bodegraven-Reeuwijk maar te zwijgen. Die willen niets liever dan Gouda-Noord helemaal afgraven, om daarmee het Reeuwijkse Plassengebied uit te breiden en vol te bouwen met royale villa’s.”

Om die reden is gekozen stagiairs in te zetten. “Je kunt wel ervaren bestuurders en wethouders kiezen, maar die kijken niet meer met een frisse blik naar de stad. En weet je wat die mannen en vrouwen kosten, vandaag de dag?”

Voor de stagiairs heeft de provincie een royale reiskostenvergoeding inclusief parkeerplek in de fietsenstalling. “Ze moeten wel binnen 200 meter van het gemeentehuis worden, anders past het niet binnen de begroting…”