Je bekijkt nu Beschonken Henk Smit moet medaille 1994 inleveren van gymvereniging THOR

Beschonken Henk Smit moet medaille 1994 inleveren van gymvereniging THOR

Gymnastiekvereniging THOR heeft besloten dat Henk Smit zijn eerste plaats tijdens de onderlinge wedstrijden van 1994 in Gouderak alsnog moet inleveren. Naar nu blijkt nam hij de avond ervoor net iets teveel biertjes in het Dorpshuis en was op zaterdagochtend nog maar nèt op tijd voor zijn eerste oefening aan de ringen.

“Wij vinden met de kennis van nu dat dergelijk gedrag niet past bij een topsporter als Henk Smit was,” zo verklaart de voorzitter. “Hij heeft, ook 22 jaar na dato, een voorbeeldfunctie voor de jeugd. Daarom hebben wij helaas moeten besluiten om de eerste plek met terugwerkende kracht van hem af te nemen. De penningmeester gaat morgen direct naar zijn huis om de medaille uit de schoenendoos op zolder te vissen.”

Pas deze week is bekend geworden dat Henk Smit behoorlijk is doorgezakt na de vrijdagavondtraining. Na de training bleef het niet bij een bezoekje aan cafetaria Hapsikee, maar ging Smit – zonder dit te melden – door naar het Dorpshuis. “Daar bleef het niet bij Spa Blauw,” weet een insider die anoniem wenst te blijven.

Henk Smit hoopt middels een kort geding zijn hoogste podiumplek tijdens de clubkampioenschappen in de gymzaal aan de Staringhlaan te kunnen behouden. “Ik heb die beker op eigen kracht gewonnen. Het jaar ervoor mocht ik al niet meedoen, omdat ik teveel Dextro Energy had gegeten. Ik heb keihard getraind om mijn clubgenoten af te troeven op mat, sprong, ringen, rek, paard voltige en brug. Dat kunnen ze me nu niet afnemen. Ik heb mijn kinderen al met trots over die legendarische tijd verteld. Nee, ik hoop dat de rechter coulant is.”

En als Smit definitief zijn winst kwijt is? De voorzitter bekent: “In dat geval krijgt niemand de gouden plak, want ja: in die tijd zat eigenlijk elke turner op vrijdagavond in de kroeg…”