Je bekijkt nu Miljardair passeerde achteloos passantenhaven Gouderak – inwoners teleurgesteld

Miljardair passeerde achteloos passantenhaven Gouderak – inwoners teleurgesteld

De miljardair die zijn schip Aquarius maandag over de Hollandsche IJssel richting Rotterdam liet varen, passeerde zonder op of om te kijken de spiksplinternieuwe passantenhaven in Gouderak. “We hoorden dat het een passantenhaven is, dus leek het ons het beste deze te passeren,” reageerde de kapitein via de marifoon. De harmonie, het majorettenkorps en de mobiele patatkraam van Hapsikee bleven teleurgesteld aan de kade achter.

Gouderak maakte zich al maanden op voor het megajacht en zijn eigenaar. De Gouderakse PvdA’er Leo Mudde zat de provincie eigenlijk al jaren achter de broek met de vraag of de passantenhaven op de Zellingwijk wel op tijd klaar zou zijn. Naar nu blijkt is alle moeite tevergeefs geweest.

“De komst van het schip zorgde voor een sprankje hoop in de Gouderakse gemeenschap,” aldus Mudde. “Het dorp is de laatste tijd behoorlijk in mineur. Iedereen moppert over de ophoogwerkzaamheden. De pont vaart nauwelijks meer heen en weer. Bomen worden dorpsbreed gekapt. Het enige lichtpuntje was eigenlijk de aangekondigde komst van de miljardair.”

“Zo’n casinomiljardair zou zoveel kunnen betekenen voor ons. We droomden al van zwembad De Baan als subtropisch zwemparadijs. Speeltuin ’t Klaverweitje als overdekt megaspeelpaleis, Het Dorpshuis als multifunctionele evenementenhal annex concertzaal voor types als Adèle en Justin Bieber. Winkelcentrum Kranehof zou een ultramoderne, vier verdiepingen tellende shopping-mall kunnen worden à la Harrods. Helaas moeten we het nu blijven doen met wat we nog hebben…”