Je bekijkt nu LEGO-winkel Nieuwerkerk onthult nieuwe brug over Hollandsche IJssel

LEGO-winkel Nieuwerkerk onthult nieuwe brug over Hollandsche IJssel

De nieuwe LEGO-winkel Brickking in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft een ontwerp voor een nieuwe brug over de Hollandsche IJssel onthuld. De brug bestaat uit twee torens van LEGO-blokjes, met daartussen beweegbare brugdelen.

Het is de bedoeling dat de brug wordt gebouwd door LEGO-hobbyisten uit Nieuwerkerk en Ouderkerk. Eén toren wordt op de Kortenoord opgebouwd, de ander op de IJsseldijk Noord in Lageweg.

“Als alle mannen uit Zuidplas en Ouderkerk van boven de 20 jaar al hun LEGO-blokjes van zolder halen, moeten we in theorie genoeg blokjes hebben om de brug te kunnen bouwen,” zegt projectleider Leo van der Haven, die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp. “Ja, mijn vrouw zei wel dat het ontwerp haar in de verte ergens aan deed denken, maar ach… Mijn kinderen hadden al een mooie naam verzonnen, die de lading dekt: Toren Brug!”

Na een eerste oproep meldden zich direct velen aan om mee te bouwen. “Nieuwerkerkers zijn het gewoon zat om kilometers om te moeten rijden om in Lageweg, tja, ‘iets’ te doen. En vice versa willen de mensen uit de Krimpenerwaard er uiteraard ook wel eens even lekker uit. Wat is dan leuker om even naar Nieuwerkerk naar de LEGO-winkel te gaan?”