Je bekijkt nu Nieuwjaarsvegen Nieuwerkerk afgelast wegens ‘geen zin in’

Nieuwjaarsvegen Nieuwerkerk afgelast wegens ‘geen zin in’

Het traditionele nieuwjaarsvegen is in Nieuwerkerk dit jaar niet doorgegaan. De enige deelnemer die zich had voorgenomen mee te doen, besloot op het laatste moment dat hij er toch geen zin in had.

De deelnemer haakte af op het moment dat hij zich realiseerde dat het nieuwjaarsvegen op 1 januari al om 12.00 uur plaatsvond. Hij realiseerde zich dat om 11.58 uur en besloot dat hij er meer plezier in had zich nog een keer om te draaien in zijn nest.

“Wie verzint zo’n tijdstip? En dat op zondag…” mopperde Wybe half in zijn slaap, toen de verantwoordelijk beleidsambtenaar hem belde met de vraag of er nog wat van kwam. “De volledige lokale pers is opgetrommeld,” aldus de ambtenaar, “om te laten zien hoe succesvol de campagne ‘nieuwjaarsvegen’ is. Ik moest al praten als brugman om hen ervan te overtuigen dat het een principe is van ‘als er één schaap over de dam is…’ Jij bent dat ene schaap, maar als jij nog je roes uit ligt te slapen, slaan wij als gemeente een modderfiguur.”

Wybe vond het allemaal best. “Zeg, ik heb gisteren een feestje gevierd, voor 800 euro aan vuurwerk het luchtruim in geschoten, de nodige alcoholische versnaperingen ingenomen en nu vraag jij aan mij om op dit onzalige tijdstip met een bezem de rotjes van mijn buurjongetje van mijn stoep te vegen? Ik dacht het toch niet. Kun je dat zoontje van die ene wethouder niet effe snel bellen? Die schijnt het leuk te vinden zich een beetje uit te sloven voor een leuk zakcentje.”

In Zuidplas was er één persoon die opgewekt en kordaat de bezem te hand nam. In Moordrecht was het Kors van der W. (volledige naam bij de redactie bekend, red) die zijn eigen straatje stond schoon te vegen.