Je bekijkt nu ‘Noordpools Nieuwerkerk gaat voor Cultuurprijs 2023’

‘Noordpools Nieuwerkerk gaat voor Cultuurprijs 2023’

Met het evenement Noordpools Nieuwerkerk doet stichting Noordpools Nieuwerkerk volgend jaar een gooi naar de Cultuurprijs 2023. “We willen Nieuwerkerk een weekend langs omtoveren tot een Noordpoliaans landschap, waar bezoekers kunnen genieten van rauw ijsbeervlees, levertraan en zeehondenkluifjes,” aldus organisator Willem Barentz jr. “Als het weer meewerkt, moeten we die Cultuurprijs kunnen pakken.”

“We zoeken nog straten in Nieuwerkerk waar mensen waslijnen tussen de huizen willen spannen, waaraan we dan zeehondenhuiden te drogen ophangen,” roept Barentz op. “Dat moet dan best gezellige beelden opleveren. De kinderen mogen een middagje iglo bouwen, mits er voldoende ijsblokken uit de ringvaart kunnen worden gezaagd.”

“Verder zijn we met Blijdorp in onderhandeling over de vraag of we de ijsberen een weekendje mogen lenen. Ik moet zeggen dat ze daar wel een beetje moeilijk over doen,” aldus Barentz. “Ze zijn bang dat ze ontsnappen en vervolgens Hitland als nieuw leefgebied uitkiezen.”