Je bekijkt nu Primeur: Zuidplas gaat experimenteren met ‘drive-in gemeentehuis’

Primeur: Zuidplas gaat experimenteren met ‘drive-in gemeentehuis’

Om de discussie over de sloop en nieuwbouw van het Raadhuis de kop in te drukken, heeft een speciale denktank een nieuw, goedkoper en nog soberder alternatief bedacht: Zuidplas gaat als eerste gemeente in Nederland experimenteren met een ‘drive-in gemeentehuis’. “We lossen er in één keer het huisvestingsprobleem en het parkeerprobleem van ambtelijk Zuidplas en winkelcentrum Reigerhof mee op,” glundert wethouder Daan de Haas.

drive-in gemeentehuisHet idee is even simpel als doeltreffend, legt De Haas uit. “We kopen een weilandje en asfalteren dat, want ja, ik blijf VVD’er hè? Vervolgens is het heel simpel: we zetten er een bordje ‘drive-in gemeentehuis’ bij. Ambtenaren komen in hun auto naar het terrein. Auto neerzetten, motor uit, laptopje openklappen en aan het werk!”

“Als je wilt overleggen met een andere afdeling, rij je daar gewoon even heen. Raampje open draaien, even sparren met een collega en hop, weer verder. En het mooie is: iedere ambtenaar kan wanneer hij wil, even uit zijn eigen raam kijken!”

“Het personeel dat met de trein komt, wordt met een busje opgehaald. En dat is meteen hun werkplek voor die dag. Weten we ook meteen zeker dat ze niet al om vier uur naar huis gaan…”

“Bij raadsvergaderingen wordt het waarschijnlijk wel file bij de interruptiemicrofoon, maar dat nemen we voor lief. De BMW’s van de VVD en de Priussen van PvdA-GroenLinks mogen wat mij betreft de motor laten lopen. Dan horen we in onze college-limousine niet welke moeilijke vragen ze nu weer hebben…”

(foto: Remco van Rijn, bewerking: fotostudio Polderpeper)