Je bekijkt nu Marktlui Zevenhuizen woedend op kabinet: ‘Vijf dagen kraamverlof kost ons omzet!’

Marktlui Zevenhuizen woedend op kabinet: ‘Vijf dagen kraamverlof kost ons omzet!’

Marktlui van de Zevenhuizense markt zijn woedend op het kabinet Rutte, dat een vijfdaags kraamverlof wil gaan invoeren. “Hebben de hoge heren in Den Haag enig idee hoeveel omzet ons dat gaat kosten?” fulmineert Dick Aalderwaard, die zelf al vele jaren een stek voor het gemeentehuis heeft.

Volgens Aalderwaard snapt het kabinet niet hoe het werkt. “Het is duidelijk dat Rutte nog nooit op de markt in Zevenhuizen is geweest. Wij moeten knokken om genoeg klanten naar onze kramen te lokken. Als ze dan ook nog eens vijf dagen verlof ‘cadeau’ gaan doen, kunnen we helemaal naar onze omzet fluiten.”

Het argument dat jonge vaders vijf dagen kraamverlof nodig hebben om meer kraamtijd te hebben en zich te binden, verwijst Daalderwaard naar het rijk der fabelen. “Vroeger hadden ze dat toch ook niet? Ze kunnen beter kraamplicht invoeren, dan hebben wij tenminste wat klandizie. Sinds die ambtenaren hier achter mij zijn verdwenen, is het voor ons toch al sappelen. Het is echt ongelooflijk wat die politici allemaal uitkramen…”