Je bekijkt nu Gekte woningmarkt Amsterdam en Utrecht slaat over op Zevenhuizen

Gekte woningmarkt Amsterdam en Utrecht slaat over op Zevenhuizen

De gekte op de woningmarkt lijkt na Amsterdam en Utrecht nu ook Zevenhuizen bereikt te hebben. Biedingen van het dubbele van de vraagprijs zijn momenteel aan de orde van de dag. De meeste huizen zijn al verkocht als ze een kwartier op Funda staan.

“We kunnen het niet meer aan,” zegt ook makelaar Pieter R. Dijk, “Als mensen niet slagen hun droomhuis in Amsterdam en Utrecht te vinden, komen ze uiteraard als volgende bij ons uit.”

“De sfeer van het Vondelpark of het Wilhelminapark vinden ze bij ons terug in het parkje langs de ringvaart. Swanla heeft dezelfde aantrekkingskracht als Carr√© en hippe horeca is er ook bij ons in de Dorpsstraat genoeg te vinden.”

“De telefoon staat roodgloeiend. Mensen smeken me met de vraag of ik hen als eerste wil bellen als er een huis op de markt gaat komen.”

“Een bewoner van de Rozenstraat vertelde me dat hij, op het moment dat hij het ’te koop’-bord in de tuin plantte, door een dozijn radeloze woningjagers werd belaagd. Sommigen met koffers cash in de hand. Ik roep Zevenhuizenaren op zich niet gek te laten maken.”

“Open Huizen-dagen beginnen steeds meer op massatoerisme te lijken. Echt, er worden dranghekken neergezet en bezoekers moeten een nummertje trekken om binnen te komen. De appeltaarten zijn binnen vijf minuten op.”

“Gek genoeg boeit de nieuwbouw in Zevenhuizen-Zuid ze helemaal niet. Daar missen ze de authentieke Zevenhuizense sfeer van vroeger.”

Volgens Pieter R. Dijk is de piek nog niet bereikt. “Als mensen eenmaal het geluk hebben om hier een woning te vinden, ontdekken ze daarna wat Zevenhuizen allemaal te bieden heeft. Dat gaat vervolgens rondzingen op verjaardagen en Facebookgroepen, waarna er nog meer vraag komt. Of ze zeepbel op ontploffen staat? Ik hoop het nog niet. Ik werk op basis van courtage…”