Gemeente: ‘Labbekakkers altijd welkom in Zuidplas’

De gemeente Zuidplas heeft vandaag in een persbijeenkomst laten weten dat labbekakkers altijd welkom zijn in de gemeente. “Uitkering of niet, voor labbekakkers hebben wij altijd bed, bad en brood beschikbaar,” stelde burgemeester Kats.

Volgens Kats kan de overheid het niet maken labbekakkers aan hun lot over te laten. “Een labbekakker zijn is niet iets waar je voor kiest. Dat ben je of dat ben je niet. Mensen beoordelen op hun labbekakkerigheid, daar distantiëren wij ons in Zuidplas van. Ik zou bijna willen zeggen: labbekakkers? Meer, meer, meer!”

Zuidplas heeft het Centraal Plan Bureau laten doorrekenen hoeveel capaciteit de gemeente heeft voor de huisvesting van labbekakkers. “De conclusies waren opbeurend,” aldus Kats. “We kunnen de eerste lichting van 150 labbekakkers plaatsen in het leegstaande gemeentehuis in Zevenhuizen. Daar kunnen ze wat ons betreft naar hartenlust labbekakken, we hebben verder toch geen plannen met dat pand.”

Verder wil Zuidplas de naar verwachting duizenden labbekakkers evenredig verdelen over al de leegstaande bedrijfspanden in de gemeente. “Mocht dat nog onvoldoende zijn, zouden we zelfs bereid zijn de bestemmingsplannen van alle glastuinbouw in een spoedprocedure te wijzigen van ‘caravanstalling en wietkwekerij’ naar ‘labbekakhotels’. Wanneer we dat lekker tijdens het zomerreces doen, kan de gemeenteraad er zeker niet over gaan bakkeleien. Trouwens, die raadsleden zijn zelf labbekakkers, maar dat moet u maar niet opschrijven…”