Je bekijkt nu VV Moordrecht wil Depay-hoed toevoegen aan clubtenue

VV Moordrecht wil Depay-hoed toevoegen aan clubtenue

Het bestuur van vv Moordrecht is van plan een bruine hoed en bordeauxrode sjaal toe te voegen aan het officiële blauwwitte clubtenue. Dat blijkt uit een nog geheim voorstel dat de club tijdens de jaarvergadering op 15 december in stemming wil brengen. Het zou gaan om een geste naar sterspeler Memphis Depay, die bij de club zijn eerste balletje trapte.

Volgens ingewijden is al contact gezocht met een hoedenfabrikant en een sjaalleverancier. “Ik kan niet ontkennen dat er over een dergelijk voorstel is gesproken,” zegt secretaris Cor de Rek. “We waren al tijden op zoek naar een manier waarop we Memphis een soort van hommage konden geven. Tijdens een training van de F’tjes kwamen die gastjes laatst allemaal met een Memphis-hoed en Memphis-sjaal opdagen. Hij blijkt voor de Moordrechtse voetbaljeugd toch een soort stijlicoon te zijn.”

Penningmeester Paul Overeijnder bevestigt dat ‘het er wel vanaf kan’. “We hebben weer een mooi bedrag van PSV gekregen, en ook Manchester is ons welgezind. Om de zoveel tijd krijgen een een flink aantal Engelse ponden overgemaakt op de clubrekening.”

“Ze willen allemaal zijn als Memphis, die jonge voetballertjes bij ons,” weet bestuurslid Bauke Vink. “Het is een tendens die we wel goed in de gaten moeten houden. Bij het laatste voetbalkamp van de C- en D-jeugd waren ze even aan onze aandacht ontsnapt en bleken 15 spelertjes ineens een volgetattoeëerde arm te hebben en twee diamantjes in het oor. Dat heeft ons wel een paar boze brieven van ouders opgeleverd…”

Of het nieuwe clubtenue daadwerkelijk wordt ingevoerd, hangt niet alleen af van de stemming tijdens de clubvergadering op ’t Lage. “We kunnen het als club wel willen,” zegt aftredend voorzitter Ton Redegeld, “maar het zou kunnen dat de KNVB er een stokje voor steekt. In de hitte van de voetbalstrijd zou het kunnen dat een hoed bij een kopduel erg in de weg zit, of dat onze aanvallers aan hun sjaal worden getrokken. In onze ogen zou dat een indirecte vrije trap en minstens een gele kaart op moeten leveren, maar de KNVB wil nog wel eens op elke slak een snufje zout leggen. We gaan het afwachten.”

Memphis zelf is vereerd met het voorstel, zo laat hij zijn volgers op Instagram weten. “Het is niet wat ik voor ogen had toen ik mijn hoed opzette, maar ik vind het wel een tof idee van vv Moordrecht. Normaal gesproken ben ik erg op mijn hoede met dit soort dingen, maar voor dit initiatief neem ik mijn hoedje af.”