Je bekijkt nu Primeur: drive-in Paaseieren zoeken in Zuidplas

Primeur: drive-in Paaseieren zoeken in Zuidplas

De gemeente Zuidplas heeft een landelijke primeur door dit weekend voor het eerst ‘Drive-in Paaseieren zoeken’ te introduceren. “We willen een zo hoog mogelijke opkomst bevorderen, dus inwoners kunnen zonder uit de auto te komen een aantal paaseieren rapen op de gemeentewerf,” legt projectleider Daan de Haas uit.

“Er was binnen de projectgroep nog wel een discussie over de privacy van zoekers,” legt De Haas uit. “Het zou zo kunnen zijn dat anderen zien welke kleur eieren je raapt. Dat bleek ook uit de proef waarbij bijgaande foto is gemaakt. Daarom hebben we besloten dat inwoners in de auto moeten blijven zitten. Bij de ingang van de gemeentewerf gooien beleidsmedewerkers een handjevol eieren door de open gedraaide raampjes van de auto’s. Mensen kunnen dan in het geheim de kleur van hun keuze rapen.”

Ook burgemeester Gert-Jan Kats is enthousiast. “Als je gemak of service als uitgangspunt neemt, zou dit paaseieren zoeken misschien wel het hoogst kunnen scoren van alle zoeklocaties in Zuidplas.”

Kats maakt zich alleen nog zorgen om het telproces. “De paaseitjes moeten met de hand worden geteld. Dat zou nog wel eens nachtwerk kunnen worden. Maar ik zie zo gauw niet hoe we dit landelijk elektronisch zouden kunnen invoeren. Hoewel dat wel mijn voorkeur zou hebben.”