‘NEE-kamp vol vertrouwen in referendum Zuidplas over 130 km/u op A20’

Inwoners van Zuidplas moeten hun vakantie moeten uitstellen. De gemeente heeft namelijk besloten op zondag 12 juli een spoedreferendum te organiseren over het voornemen van minister Schultz-Van Haegen om 130 kilometer per uur op de A20 in te voeren.

Wethouder Andre Muller vindt het ondemocratische chantage om met een pakket van snelheidsverhoging te komen voor de belangrijkste snelweg door Zuidplas, zonder dat er verlichting van de veiligheids- en bereikbaarheidsproblematiek tegenover staat. “Toen ik dat mijn Griekse kameraden uitlegde, hadden zij maar één advies: zo snel mogelijk een referendum.”

Volgens Muller, die zijn positie heeft verbonden aan een overwinning voor ‘NEE’, is de kans groot dat er 48 uur na een ‘NEE’  een akkoord met de minister zal worden gesloten. Kern van het akkoord is dat de A20 nog dit jaar verbreed zal zijn en de snelheid op dat moment terug kan naar 80 km/uur.