Je bekijkt nu AD zakt uit top-3 oliebollentests van Omroep Zuidplas

AD zakt uit top-3 oliebollentests van Omroep Zuidplas

De jury van Omroep Zuidplas is dit jaar minder lovend over de AD-oliebollentest dan vorig jaar. In de jaarlijkse oliebollentestentest van de lokale omroep krijgt het AD nog wel een voldoende, maar zakt de krant terug van plek 2 naar plek 7.

Volgens de jury is het vergelijkend onderzoek van het AD dit jaar te zuur. “Je ziet de wet van de remmende voorsprong, de test is ook wat oubollig geworden,” aldus Oli van Bol-Oven die de testentest namens de omroep organiseert.

De beste oliebollentest is ook dit jaar weer de test van de bewoners van zorgcentrum de Zevenster in Zevenhuizen. De test scoort vooral goed op het uithoudingsvermogen van de testers, die de bollen urenlang smaakvol in de mond heen en weer kunnen bewegen. Ook de leesbaarheid van de test (Arial 15 pnt) scoort onverminderd hoog.

De test van de vrijwillige brandweer Zuidplas staat ook weer in de top-10, met een mooie vijfde plek. Van Bol-Oven: “Minpunt bij deze test was de voorspelbaarheid. De oliebollenbakkers konden de bollentesters al van ver horen aankomen.” Bij deze test stonden de oliebollen van brandweerpost Moordrecht opnieuw op nummer één. “Logisch, dat zijn ook lekkere bollen,” aldus de testcoördinator.

Mevrouw De Wit van de Zevenster heeft voor het AD nog wel een tip om volgend jaar wat hoger te komen. “Iik zou weer wat meer ‘couleur locale’ meenemen in de test. In de versies van Rotterdam Oost en Groene Hart, zou ik bijvoorbeeld Bakker Eshuis uit Moerkapelle en Raymond Muller van het Raadhuisplein op 1 en 2 zetten.” Van Bol-Oven bevestigt dat dat een hogere score inderdaad een stuk realistischer maakt.