Je bekijkt nu Geertruidahoeve herbestemd als coronaboerderij Fun4Thirty?

Geertruidahoeve herbestemd als coronaboerderij Fun4Thirty?

De in verval geraakte monumentale boerderij Geertruidahoeve aan de Eerste Tochtweg in Nieuwerkerk krijgt mogelijk een nieuwe herbestemming. Een groep ondernemers heeft het plan opgevat om van de boerderij een toevluchtsoord te maken voor groepen die corona-proof bijeen willen komen. Een naam is er al: Fun4Thirty…

“Er is in deze tijd enorme behoefte om bijeen te komen,” aldus één van de initiatiefnemers, “Samen gezellige dingen doen, maar wel volgens de coronaregels van het kabinet. Dus maximaal dertig personen in één ruimte. Zo kwam op de laatste online vrijdagmiddagborrel het idee naar boven borrelen om de handen ineen te slaan, figuurlijk natuurlijk, want handen schudden is en blijft taboe, en de boerderij een herbestemming te geven.”

“De gemeente Zuidplas heeft een naam hoog te houden met herbestemmen van monumentale boerderijen en andere belangrijke gebouwen uit het verleden, dus van die kan verwachten we wel medewerking,” vervolgen de planmakers. “We denken dat het financieel haalbaar is. We zijn van plan nauwelijks iets aan de muren, vloeren, kozijnen en dak te doen, zodat er sprake is van natuurlijke ventilatie. Specialisten van all over the world zijn het er over eens dat vrije luchtstromen belangrijk zijn in het virusvrij houden van gemeenschapsruimtes.”

Als de planning strak wordt aangehouden, is het mogelijk dat de ministers Hugo de Jonge en Tamara van Ark de coronaboerderij Fun4Thirty 31 november komen openen. In dat geval is er sprake van een landelijke primeur.