Je bekijkt nu Rik van Woudenberg gaat stug door met spreekuur in dorpen Zuidplas

Rik van Woudenberg gaat stug door met spreekuur in dorpen Zuidplas

Na ampel intern beraad heeft Rik van Woudenberg besloten gewoon door te gaan met de spreekuren die hij als wethouder in Moordrecht hield. “Niets weerhoudt mij ervan om spreekuur te houden als ex-dorpswethouder,” verklaart de oud-wethouder. “Ik kan dat stukje zingeving ook gewoon niet missen.”

“Wethouder zijn was mijn lust en mijn leven. Dat de kiezers mijn partij hebben afgestraft en dat de andere partijen D66 vervolgens op een zijspoor hebben gerangeerd in de college-onderhandelingen, betekent niet dat ik me mijn dagbesteding zomaar laat afnemen. Ik zal dus gewoon eens in de zoveel tijd met een sta-tafel en een beachflag op in de bruisende centra van de dorpen van Zuidplas te vinden zijn. Want als ex-dorpswethouder mag ik nu ook gewoon op een ander plein dan dat van Moordrecht gaan staan. Eigenlijk wordt het dus alleen nog maar leuker!”

Meenemen

“Tijdens die spreekuren mogen inwoners zeggen wat ze van dingen vinden en dan zal ik zeggen dat ik dat mee zal nemen. Vanaf nu neem ik dat dus mee naar huis, en niet naar het gemeentehuis. Maar voor de inwoners maakt dat niet uit. Als het maar meegenomen wordt.”

Boekbaar

“Overigens ben ik vanaf nu ook gewoon te boeken om winkels in Zuidplas te openen, waardering uit te spreken voor ondernemers in Zuidplas en verenigingen en stichtingen in Zuidplas in het zonnetje te zetten. Tegen een kleine meerprijs doe ik er dan ook een selfie bij.”

“Tevens ben ik van plan om al mijn tweets te printen en te bundelen. Dat wordt dan mijn auto-twittografie. Ik kan me bijna niet voorstellen dat er Zuidplassers zijn die dat niet in hun boekenkast willen hebben.”