Je bekijkt nu Kats mogelijk Zomergast: “Burgemeester wil 3 uur ongemonteerde Kassa-beelden laten zien.”

Kats mogelijk Zomergast: “Burgemeester wil 3 uur ongemonteerde Kassa-beelden laten zien.”

Er zijn aanhoudende geruchten op het Mediapark in Hilversum dat Zuidplas’ burgemeester Gert-Jan Kats één van de zes Zomergasten in 2017 zal zijn. Kringen binnen de VPRO verklaren richting Polderpeper dat Kats zichzelf heeft aangeboden. “Hij zou in de uitzending 3 uur achter elkaar ongemonteerde beelden uit het consumentenprogramma Kassa willen laten zien.”

“Enige dagen terug kregen we een telefoontje van een communicatie-medewerker van de gemeente Zuidplas,” zegt presentator Thomas Erdbrink. “Zij vertelde dat de burgemeester van Zuidplas – dat schijnt volgens haar ergens tussen Rotterdam en Gouda te liggen – de laatste dagen stampend van woede door het gemeentehuis liep. Hij had het he-le-maal gehad met het programma Kassa van onze gewaardeerde collega’s van de VARA. Er was iets met een inwoner die iets wilde en dat niet op tijd kreeg en dat de ‘Kassameisjes’, zoals wij onze collega’s gekscherend noemen, met dat onderwerp de gemeente voor schut hadden gezet met gemonteerde beelden die een bepaalde indruk zouden wekken.”

“De burgemeester zou zinnen op wraak. Hij zocht een programma waar hij ruimte had om drie uur lang achter elkaar ongemonteerde beelden te kunnen laten zien. Na wat geblader in de EO-gids had hij ontdekt dat dat alleen bij Zomergasten kan. Volgens hem was het uitzenden van ongemonteerde beelden van de Kassa-cameraman de enige manier om het gelijk van de gemeente te tonen. Hij beloofde dat het niet ongenuanceerd en niet opruiend zou worden.”

“Wij bij Zomergasten hebben het besproken en besloten mee te werken aan deze baanbrekende televisie. We zijn altijd wel in voor een experiment. Kats hikte wel aan tegen het feit dat het programma op zondag wordt uitgezonden. Ik heb hem verklapt dat we wel pretenderen dat het live is, maar dat het stiekem een week van tevoren wordt opgenomen…”

“Ja, wij hebben zin in de uitzending. Voor mij als presentator wordt het makkelijk. Ik stel meneer Kats voor, we zetten de band aan en na drie uur komen wij pas weer in beeld om de boel af te ronden en de Zomergastenfilm aan te kondigen. Ik denk dat meneer Kats en ik ondertussen gewoon een Hilversumse golfbaan zoeken om een balletje te slaan.”

“Eenmalig willen we het programma omdopen tot ‘Zomerkatsen’. Ik beloof u dat het een kijkcijferknaller zal worden!”