Je bekijkt nu Tweet van D66 Zuidplas stelt inwoners gerust

Tweet van D66 Zuidplas stelt inwoners gerust

Een tweet van D66 Zuidplas, dinsdagavond, heeft de inwoners gerustgesteld. “Ik spreek, denk ik, namens iedereen als ik zeg dat we na de tweet rustig konden gaan slapen,” laat Nel de Bruin uit Zevenhuizen opgelucht weten.

Een golf van opluchting ging door de dorpen van Zuidplas toen de tweet eindelijk werd gepost. De hele avond zaten inwoners op het puntje van hun stoel, aan de radio gekluisterd. Een enkeling had de barre tocht naar het gemeentehuis gemaakt, om met eigen oren te horen welke bijdragen werden geleverd. Verreweg het grootste deel van de bevolking had zich die moeite niet getroost.

“Wij wachten altijd gewoon het moment af dat alle bijdragen op internet worden gezet. En of dat nu op de partijpagina is, of op Facebook, dat maakt ons niet uit,” aldus Miep Reijm uit Nieuwerkerk. “Doorgaans printen we de bijdragen dan uit, om ze de volgende dag na het avondmaal gezinsbreed te bespreken. Omdat het gisteren wel erg lang duurde voor de tweet werd getwitterd, of, hoe zeg je dat, het twitterbericht werd getweet, werden we we een beetje zenuwachtig.”

“Mijn man belde nog naar het partijbureau,” zegt Chantal Bos uit Moordrecht, “maar daar zeiden ze dat ze wel wat beters te doen hadden dan een lokale afdeling in de gaten te houden. Ons werd geadviseerd gewoon vertrouwen te hebben in een goede afloop. Wij vielen elkaar thuis huilend in de armen toen het bericht uiteindelijk verscheen. Eind goed, al goed.”