Je bekijkt nu Nieuwe naam voor beroemd Moordrechts beeld: Chickie  3 BFF-bird

Nieuwe naam voor beroemd Moordrechts beeld: Chickie 3 BFF-bird

Deze zomer krijgt een beroemd Moordrechts beeld een nieuwe naam. Het ‘meisje met vink’ wordt omgedoopt in ‘Chickie <3 BFF-bird’.

“Het beeld keert niet terug op de oude plek aan de Kerklaan, maar komt op een nieuwe stek. Dat betekent een nieuwe koers en wij vinden dat daar een nieuwe naam bij hoort,” aldus de initiatiefnemers van de nieuwe naam.

“Via de kinderburgemeester hebben we de kindergemeenteraad gevraagd wat hun eerste gedachten zijn bij het zien van het beeld. De meesten zagen er een chickie in, die op een hangplek zit te chillen met haar BFF. In dit geval een vogel van het type ‘vink’. Daarom hebben we op voordracht van de gebruikers gekozen voor een naam die makkelijk te onthouden is.”

(foto via Gouwe IJssel Nieuws)