Je bekijkt nu De Linde opgeofferd als parkeerflat voor sportpark Dorrestein

De Linde opgeofferd als parkeerflat voor sportpark Dorrestein

Flat De Linde in de Bomenwijk wordt opgeofferd als parkeerflat voor de bezoekers van Sportpark Dorrestein. Dat blijkt uit een nog geheime parkeernota van de gemeente Zuidplas, die Polderpeper in een openbare prullenbak heeft gevonden.

Daarmee zou in één klap het parkeerprobleem rond vv Nieuwerkerk zijn opgelost, zo heeft de gemeente laten becijferen. “Op elke verdieping van De Linde kunnen we makkelijk honderd auto’s kwijt,” weet Sywert Talling van de gemeente Zuidplas. “In totaal kunnen we in Parking De Linde dus duizend vierwielers stallen. Probleem opgelost!”

Talling verwacht dat de bewoners van De Linde uit solidariteit met de andere Bomenwijkbewoners geen moeite zullen hebben plaats te maken voor een paar auto’s. “Daarmee zorgen zij dus dat de wijk leefbaar blijft en dat voetballers en publiek niet uren door de wijk hoeven te dwalen, op zoek naar dat laatste plekje. Win-win dus, om in sporttermen te blijven.”

“We hadden als ‘Taskforce Parkeer Uitdaging Dorrestein’ nog een ander plan bedacht, maar dat was niet realistisch. “Waar de bewoners van De Linde naartoe moeten? Ja, kom zeg. Als we als ambtenaren over dat soort futiele details ook nog moeten gaan nadenken, dan duurt het jaren voordat er een oplossing is. Laat ze dat in een burgerparticipatieprojectje lekker zelf uitvogelen!”