Je bekijkt nu Zinder: lekker ultra-lokaal daten in Zuidplas

Zinder: lekker ultra-lokaal daten in Zuidplas

Twee whizz-kids hebben een nieuwe dating-app speciaal voor inwoners uit Zuidplas gemaakt: Zinder. Met de app kunnen inwoners zoeken naar een geschikte date uit de eigen gemeente. “Als je je eigen buurvrouw ziet, kun je op het hartje of op het kruisje tappen, makkelijker kan niet,” stellen de makers.

“Wij hebben Zinder gebaseerd op een reeds bestaande app, waarvan de naam mij even is ontschoten,” zegt Robert ten Zink. “Wij vonden die app niet lokaal genoeg. Wij hebben alleen een fiets, en de afstanden die wij naar onze potentiële dates moesten afleggen, waren vaak veel te groot. Daarom wilden we iets ultra-lokaals maken.”

Wanneer twee Zuidplassenaren elkaarmet de app ‘liken’, krijgen ze de mogelijkheid met elkaar te chatten. “Op dat moment zie je meteen hoe ver de date van je is verwijderd. Pech als je dan alsnog naar Moerkapelle-Noord moet, maar de kans lijkt ons klein, haha.”

Meteen na introductie van Zinder ontstond kritiek op de app. “Een vleeskeuring! Meer is het niet,” aldus de voorzitster van de leesclub Zuidbladzijde. De penningmeester van wijkvereniging Moordt-Noord was er ook niet over te spreken. “Ik zie het al helemaal voor me dat iedereen Truus van op de hoek met een simpele beweging gaat ‘wegswipen’. Dat is toch niet goed voor de onderlinge verhoudingen?”

De hangjeugd bij Taverna is wel te spreken over de app. “Er staan supervette foto’s op van lekkere chickies uit de Dalenbuurt. Dat is op nog geen vijf minuten skaten!”