Je bekijkt nu Dak gemeentehuis Zuidplas nogmaals eraf voor inhijsen gemeenteraad

Dak gemeentehuis Zuidplas nogmaals eraf voor inhijsen gemeenteraad

Na het inhijsen van een aantal trappen en bomen moest het dak van het gemeentehuis in aanbouw in Zuidplas er vandaag toch nog een keer af. Het leek de aannemer een goed idee om meteen maar de gemeenteraad door het dak naar binnen te hijsen. “Ja, die kraan stond er toch, dus ik dacht: we hijsen meteen die hele volksvertegenwoordiging er in,” aldus een woordvoerder van Heembouw.

Het Zuidplaspromotieteam vond het een goed idee om er meteen maar een hele happening van te maken. “Een fotogeniek spektakel in de krokusvakantie! Kom met uw (klein)kinderen kijken en deel uw beelden op Facebook en Instagram met de hashtag #inhijsenraadzuidplas. Een heus bouwspektakel!”

Het inhijsen van het gemeentebestuur is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Woordvoerder Pietje P. Recies van Heembouw: “Het was voor de kraanmachinist wel een huzarenstukje. Hij moest elk raadslid en het complete college van b en w toch precies op de juiste zetels laten zakken. Links, rechts, het politieke midden: alles moest goed gaan. Je wilt niet dat Ferry van Wijnen per ongeluk op de stoel van de burgemeester belandt! Ik moet verklappen: de kraandrijver had de avond ervoor stiekem met een stuk of dertig etalagepoppen geoefend, want hij wilde natuurlijk geen flater slaan voor de ogen van de busladingen vol kijkers.”

Heembouw heeft na afloop een offerte ingediend bij de gemeente Zuidplas voor het uithijsen van de gemeenteraad na de verkiezingen van 2022. “We houden er bij het vastschroeven rekening mee dat het dak er om de vier jaar af moet. Zo tonen wij als bouwbedrijf respect voor de democratie.”

(bronfoto: Thom D.)