Je bekijkt nu College Zuidplas op bedrijfsbezoek bij Lamborghini – ‘Je hoopt stiekem toch dat je een ‘kleinigheidje’ mee krijgt…’

College Zuidplas op bedrijfsbezoek bij Lamborghini – ‘Je hoopt stiekem toch dat je een ‘kleinigheidje’ mee krijgt…’

In het kader van ‘bedrijfsbezoeken zijn héél belangrijk’ zijn de vier wethouders van Zuidplas onlangs op bezoek geweest bij de Lamborghini-fabriek in het Italiaanse Maranello. “We vinden het belangrijk goede banden te onderhouden met bedrijven, vanwege werkgelegenheid en vergunningen enzo…” straalde het college uit tussen de blinkende bolides.

“Heeft Lamborghini een relatie met Zuidplas? Eh, nee… Maar wat niet is kan nog komen,” vertelt wethouder Jan Hordijk, “En nu weet de directeur in ieder geval dat wij nog wel een kaveltje over hebben, als hij toevallig een locatie in onze regio zoekt.”

Hordijk is liefhebber van bedrijfsbezoeken. “Als we de kantoren en vergaderzalen zat zijn, gaan we altijd lekker op bedrijfsbezoek. Als we naar een fietsenwinkel gaan, of een zaak met televisies, vertel ik altijd over die ene winkel op de Dorpsstraat waar ik vroeger boven woonde. Dan is meteen het ijs gebroken.”

Koekje

Wethouder Jan-Willem Schuurman: “Bedrijfsbezoeken zijn hartstikke leuk! Laatst waren we bij een tomatenkwekerij, toen kregen we een kistje tomaten mee!”
Daan de Haas vult aan: “En weet je nog toen we bij die rozenkweker waren? Kregen we een bosje rode rozen mee voor moeder de vrouw! En vergeet die koekjesfabriek niet. Toen kregen we – inderdaad – een pakje koekjes, maar toen moest de burgemeester wel een tweet plaatsen met een link naar dat bedrijf. Anders kreeg hij geen koekje.”

Cupcake

Jan Verbeek, wethouder onderwijs: “En denk niet dat je bij een onderwijsinstelling niets krijgt. Laatst was ik bij één of ander overkoepelend onderwijsorgaan en toen kreeg ik een cupcake versierd met smarties mee. Ik heb er meteen iets over getweet met het woord ‘verbinding’ erin. Want dat doe ik nou eenmaal altijd…”

Komkommerschijfjes

De wethouders zijn blij dat het voltallige college uit mannen bestaat. “Ja, anders beland je bij een bedrijfsbezoek ineens bij één of andere beautysalon of galajurkenwinkel. Dan lig je ineens met twee komkommerschijven en een laag troep op je gezicht in een badjas op een luie stoel. Dat moeten we niet teveel hebben. De voedselbranche hebben we ook wel even gehad. Er circuleren al veel teveel foto’s van ons op internet, waarop we met een hygiënische jas en zo’n gek haarnetje zogenaamd vrolijk staan te doen.”

Envelop

De keuze voor een bezoek aan de Lamborghinifabriek was niet moeilijk. “Je maakt over en weer duidelijk waar je behoefte aan hebt. Ik weet alleen niet of ze ons goed begrepen, want we zitten nog steeds te wachten op een bruine envelop met vier contactsleutels erin…”