Je bekijkt nu Raadslid D66: ‘Kindergemeenteraad is fröbelwerk’

Raadslid D66: ‘Kindergemeenteraad is fröbelwerk’

Raadslid Frans Klövert van D66 Zuidplas windt er geen doekjes om: de meeste voorstellen van de kindergemeenteraad zijn maar ‘gefröbel’. Klövert deed zijn uitspraken bij het onthöllen van een door kinderen beschilderde pröllenbak in de gemeente Zuidplas. “Dit soort schilderwerk, dat kan een 17e eeuwse Hollandse Meester ook,” möpperde Klövert.

Als het aan Klövert ligt, krijgen de kinderen in de kindergemeenteraad een cursus op kosten van de gemeente, waarin zij leren hoe fröbelwerk is te voorkomen. “Die cursus mag in geen geval door een gemeente-ambtenaar uit Zuidplas worden gegeven, want de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ook die in mijn ögen regelmatig fröbelwerk afleveren,” aldus Klövert.

Het meest recente voorstel van de kindergemeenteraad is volgens Klövert een goed vörbeeld van fröbelwerk in öptima förma. “De kindergemeenteraad besloot een röndje langs speeltuinen in Zuidplas te maken, öm vervölgens te bepalen wat beter kan. Ja, zö kan ik het ook! Dat is alsof wij als volwassenengemeenteraad een hele avönd in de kroeg gaan hangen, om al hobby’end te bepalen welke biertjes er op tap moeten en welk wijnjaar in de Dordogne het best is. Köm öp!”

——————————
Naschift Frans Klövert: ‘Tot mijn zeer grote verbazing lees ik dit artikel. In dit artikel worden mijn uitspraken niet alleen volledig uit hun verband gerukt, maar wordt ook een sfeerbeeld geschetst dat alle perken te buiten gaat. Waar ik enorm van baal is dat hierdoor een beeld wordt geschetst dat ik persoonlijk iets zou hebben tegen of iets negatiefs zou vinden van het werk van de kindergemeenteraad. Laat ik daar dan nu nogmaals extreem helder over zijn: integendöl!’