Je bekijkt nu Echtgenote wethouder Van Woudenberg heeft spijt van voorkeursstem

Echtgenote wethouder Van Woudenberg heeft spijt van voorkeursstem

‘Ik zie Rik nu alleen nog op twitter, en dan vaak nog maar voor de helft…’

De vrouw van wethouder Rik van Woudenberg heeft spijt van haar voorkeursstem op haar man bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. “Ineens won dat clubje van hem de verkiezingen en werd hij wethouder. Sindsdien zie ik hem eigenlijk alleen nog op twitter, en dan vaak nog maar voor de helft.”

Anke van Woudenberg doet deze ontboezeming in een openhartig interview met Polderpeper. “Ik weet ook wel dat het niet alleen mijn stem is waardoor die liberale rakkers uit 1966 zoveel groeiden,” treurt Anke boven een kopje thee in Het Perron, “Maar weet u, het is het gevoel. Steeds zie ik hem lachend met die gekke ‘halfies’ op Twitter, terwijl ik in mijn eentje piepers zit te jassen.”

“Het is leuk voor hem dat hij wethouder is, maar sindsdien zet hij lokaal de bloemetjes buiten en duikt hij op de meest vreemde plaatsen op. Dan weer luncht hij met ene Drost IJserman, dan springt hij weer voor de camera bij een of ander ‘geweldig’ dorpsbedrijf, vervolgens doet hij heel enthousiast over een harmonieclubje en ’s avonds zit hij glunderend naar een paar glitterende rolschaatsmeiden te gluren in een gymzaal. En dat vertelt hij mij niet, nee, dat moet ik lezen op Twitter. Ik mag blij zijn dat ik hem volg, anders zag ik hem nooit meer…”

“Vaak sluipt hij ’s ochtends stiekem het huis uit en dan blijkt hij weer een werkbezoek bij een tuinder te hebben, terwijl hij zich vroeger lekker nog een keertje omdraaide in onze Auping. Met de kippen op stok is er ook niet meer bij: het lijkt alsof hij een seizoenskaart heeft op Theater Swanla. Als ik hem dan – per sms – vraag of hij niet vaker thuis kan zijn, Whatsappt hij ‘nee, dit hoort allemaal bij mijn verantwoordelijkheid als wethouder’. Nou, ik stem volgende keer gewoon weer op Joke van Gelderen!”

Max van Heeswijk, de vrouw van wethouder Jan Hordijk, herkent het probleem. “Ik zag het al aankomen dat Jan wethouder zou worden. Ik ben snel op de kieslijst gaan staan en nu zit ik lekker in de raad. Romantisch te debatteren…”

Rik van Woudenberg ziet het probleem niet: “Onze relatie is juist duurzamer geworden nu ik vrouw en kinderen en de rest van Zuidplas op de hoogte hou via Twitter. Als ik wil weten wat Anke doet, check ik gewoon haar Facebook. Laatst bleek ze een paar rijen achter mij in Swanla te zitten. Tja, bij de gemeente kan ik maar één eersterangskaartje declareren…”