Je bekijkt nu Halfjaarlijkse fotoshoot burgemeestersfamilie Zuidplas loopt uit op deceptie

Halfjaarlijkse fotoshoot burgemeestersfamilie Zuidplas loopt uit op deceptie

De halfjaarlijkse fotoshoot van de burgemeesterfamilie is uitgelopen op een deceptie. Zowel de burgemeester als zijn gezin had totaal geen zin in het verplichte persmomentje en de familie weigerde zich zelfs naar de massaal toegestroomde pers te draaien.

 

Sinds enige jaren wordt de halfjaarlijkse fotoshoot georganiseerd door de entourage van de burgervader en zijn gezin. Doorgaans gaat het om een geregistreerd fotomomentje tijdens de wintersport in Lech en om een verplicht persmomentje bij aanvang van de vakantie. De ongeschreven afspraak met het journaille is dat zij het gezin de rest van het jaar met rust laat en niet met telelenzen in de bosjes rond het landgoed op de ‘s-Gravenweg gaat liggen.

Dit jaar was gekozen voor een fotoshoot op het strand van Nesselande. Helaas voor de opgetrommelde fotografen kwam het gezin al mokkend aan op het strand en was er van enige medewerking geen sprake. Zuchtend en steunend besloot de familie – om de lieve vrede te bewaren – wel even stil te blijven staan, maar na 10 seconden ging ieder weer zijns weegs.

“Ach, iedereen heeft wel eens zo’n dag,” vergaf de fotograaf van het AD de familie. “Het is weer eens wat anders dan de standaard fotootjes die je in dit genre wel vaker ziet…”