Je bekijkt nu Minister Schultz: ‘A20 verbreden okee, maar dan wel éénrichtingsverkeer’

Minister Schultz: ‘A20 verbreden okee, maar dan wel éénrichtingsverkeer’

Minister Melanie Schultz is onder hoge druk van lokale media in Zuidplas overstag gegaan om vaart te zetten achter de verbreding van de A20, maar dan wel onder haar voorwaarden. “Ik vind het verbreden van de A20 okee, maar dan maak ik wel éénrichtingsverkeer van het stuk tussen Nieuwerkerk en Gouda.”

Dat verklaarde zij tijdens een overlegdiner met Polderpeper in de McDonalds bij de afslag Moordrecht. “Na het zoveelste bericht op Omroep Zuidplas over het zoveelste ongeval op de A20 heb ik een team van dertig verkeersdeskundigen naar de situatie laten kijken,” mompelde ze terwijl ze een hap van een Big Mac nam. “Dat onderzoek duurde ettelijke maanden, omdat de ambtenaren steeds weer door de McDrive reden of in het fastfoodrestaurant zaten. ‘Gratis wifi, Melanie’ verklaarden ze dan tegen mij. Afijn, deze week kwamen ze met hun eindoordeel. En ik moet zeggen: hun plan klinkt veelbelovend.”

“We gaan de twee-keer-twee rijbanen omzetten in één-keer-vier rijbanen,” smakte Schultz, kauwend op een kipnugget. “Dat kan niet anders, want er is gewoon geen ruimte. Vlak langs de snelweg staat een aantal beeldbepalende populieren en ik maak me niet populair als ik die laat kappen voor meer asfalt. Het huidige aantal rijbanen blijft dus gelijk, maar de capaciteit verdubbelt! Eén van mijn meest briljante ambtenaren kwam namelijk met het geniale idee om de A20 éénrichtingsverkeer te maken. Dan gaan we in één klap naar een vierbaansweg! Met 130 kilometer per uur heb je dan niet eens tijd om het aantal rijstroken te tellen.”

“Eén van mijn meest kritische ambtenaren merkte wel op dat er een probleem is,” aldus Melanie terwijl ze in een McChicken beet, “Hij stelde terecht dat automobilisten dan wel de ene kant op kunnen, maar niet de andere kant. Ik dacht nog: pech voor die mensen, maar dat kon mijn PR-afdeling niet verkopen. Daarom hebben we bedacht dat de A20 van 6.00 uur tot 10.00 uur ’s ochtends tussen Nieuwerkerk en Gouda éénrichtingsverkeer wordt, en van 15.00 uur tot 19.00 uur de andere kant op, tussen Gouda en Nieuwerkerk. De tijd tussen 10.00 uur en 15.00 uur gebruiken we om alle borden om te keren.”

Naar verluidt zijn de VVD asfaltlobbyisten lyrisch over het plan. “De VVD houdt koers! Als Melanie zegt dat ze de situatie op de A20 gaat oplossen, dan lost Melanie de situatie op de A20 op. Zo kennen wij Melanie!”