Toename agressie door hulpverleners in Midden-Holland

Lokale media signaleren een toename van agressie door hulpverleners in Midden-Holland. Vooral dronken toeschouwers van ongevallen moeten het ontgelden. In 2014 werd 56 keer de hulp van de politie ingeroepen om brandweerlieden en ambulancepersoneel tot bedaren te brengen.

Journaliste Sonja Opstraaten ziet met name een toename in het aantal incidenten door groepen hulpverleners. “Waar voorheen een individuele ambulancebroeder nog wel eens uit zijn slof schoot, zie ik nu vaak twee of drie ambulances tegelijk aan komen rijden, waarna de hulpverleners samen de omstanders te lijf gaan.”

Daarnaast zijn er signalen dat ook slachtoffers steeds vaker slachtoffer worden van geweld door hulpverleners. Professioneel toeschouwer Mike de Heer: “Laatst was er in een woning in de Schoolstraat in Nieuwerkerk een melding van een hartaanval. Toen ik ter plaatse kwam, werd ik geconfronteerd met reeds aanwezige hulpverleners, die met grof geweld op de borst van het slachtoffer drukten. Alsof het nog niet erg genoeg was, hebben ze hem daarna ook met elektrische schokken bewerkt.”