Je bekijkt nu Verbouw Jan Hordijk mag welstandsvrij

Verbouw Jan Hordijk mag welstandsvrij

De restyling van het college van b en w van de gemeente Zuidplas is een stap dichterbij. Gisterenavond is duidelijk geworden dat voor de verbouw van wethouder Hordijk geen welstandsadvies nodig is. Hij blijkt geen beeldbepalend dorpsgezicht te hebben. Daarmee is de laatste hobbel weggenomen om het het gehele college een nieuw gezicht te geven.

Stylist Roy Donders heeft Polderpeper de primeur gegund voor zijn ontwerp van het nieuwe college van b en w. Donders: “Ik heb me laten inspireren door het collegeprogramma ‘eenheid in genderdiversiteit’. Meer actie, meer vrolijkheid en vooral meer vrouwen.”

Volgens geruchten is het college nog niet unaniem tevreden over het nieuwe concept. De naam ‘Joke’s Angels’ bekt lekker, maar ligt met name bij D66 en SP gevoelig. “Joke is slechts 4e loco-burgemeester en zou nu de hotemetoot van de groep worden.” De naam ‘college van zon en engelen’ lijkt wel een haalbaar compromis te zijn. Overigens zal de daadwerkelijke verbouwing nog wel enkele jaren kunnen vergen.

Met name bij de partners van de mannelijke wethouders ligt de total make-over overigens nog gevoelig, “Je moet wat over hebben voor een man in de politiek, maar als dit onze smaak voor de partnerkeuze was geweest, dan hadden we wel voor Maarten ’t Hart gekozen,” aldus één van de dames.