HEMA, Albert Heijn en Kruidvat willen met bibliotheek mee naar Batavier

Het bericht dat de bibliotheek van Nieuwerkerk mogelijk vertrekt vanuit de Reigerhof naar de Batavier is met grote schrik ontvangen. Volgens voorzitter Henk van der Torn van de winkeliersvereniging Reigerhof heeft de bibliotheek een duidelijke spilfunctie in het winkelcentrum: “De meerderheid van onze klanten komt hier naar toe voor het lenen van boeken. Zonder bibliotheek redden veel winkels het hier niet.”

Naar verluidt gaan HEMA, Albert Heijn en Kruidvat zeker mee, als de bibliotheek naar de Batavier vertrekt. Albert Heijn was al van plan om de inlevering van lege flessen te combineren met die van uitgeleende boeken. Dat plan wordt in de Batavier voortgezet.

De omwonenden van de Batavier is niets bekend over de komst van zo veel extra voorzieningen. Desgevraagd denkt buurtbewoner Henk Smit dat de buurt de komst met vertrouwen tegemoet ziet. “We waren bang dat er hier een discounter, zoals de Lidl, zou komen. Dan krijg je gedoe met parkeren en andere grootstedelijke problemen,” aldus de zichtbaar opgeluchte buurtbewoner.