Nieuwerkerkse assurantieadviseur waarschuwt: ‘Geen rechtsbijstand bij kerstdiner’

Assurantieadviseur Teun Willem den Ouden uit Nieuwerkerk heeft dit jaar uit voorzorg al zijn klanten gewaarschuwd voor een wijziging in hun rechtsbijstandsverzekering. De dekking voor bijstand bij geschillen tijdens het kerstdiner in familiaire sfeer is vervallen. Den Ouden: “Er zijn gewoonweg te weinig juristen beschikbaar op 25 en 26 december.”

Arie den Duiker uit Nieuwerkerk is klant bij Den Ouden en zit behoorlijk met de handen in het haar. “Dat wordt vrijdag flink investeren in complimenten over de kerstverlichting, de verzameling binnengekomen kerstkaarten en de mosterdsoep. Maar dat is slechts het uitstellen van de verwijten die zeker gaan komen.”

Vorige kerst zat adviseur Willem den Ouden zelf nog naast Den Duiker bij het diner. “Het is voor mij makkelijker om de gebruikelijke tafelverwijten te weerleggen, zoals dat Arie te weinig op bezoek is geweest bij zijn schoonouders. Conform gewoonterecht hoeft hij, exclusief kerst en pasen, niet meer dan zes keer per jaar te gaan.”
Of Arie bij die bezoeken vrolijk of chagrijnig kijkt, kan voor zijn schoonmoeder wel invloed hebben, maar is volgens Den Ouden juridisch volstrekt irrelevant.

Den Ouden zit zelf nog het meest met de situatie in zijn maag “Arie den Duiker overleeft het dit jaar wel, maar ik heb nu met kerst geen enkel excuus om niet mee te gaan naar de ouders van mijn vrouw.”