Politie kent naam van man die tieners in Nieuwerkerk achtervolgde

Er lijkt schot te zitten in het opsporen van de man die in Nieuwerkerk aan den IJssel gisteravond enkele tieners achtervolgde. De tieners belden rond tien uur in paniek de politie. Volgens de moeder van één van de jongens waren de scholieren op een pleintje bezig met huiswerk voor scheikunde. Op een gegeven moment kreeg de groep de man in de gaten en konden ze zich in veiligheid stellen.

Zoon Melvin vult zijn moeder aan: “Na een geslaagde scheikundeproef kwam de man ons half gekleed achterna. Hij had geen schoenen aan. Dat konden we ruiken.”
De ouders hebben aangifte gedaan en beklaagden zich bij de politie. “Het is toch te gek voor woorden dat onze kinderen anno 2014 ’s avonds niet de straat op kunnen, omdat er mannen de buurt onveilig maken,” beklaagt de moeder.

Burgemeester Kats van Zuidplas kan bevestigen dat er duidelijkheid is over de identiteit van de man. “Bij het horen van het signalement -blote voeten en rode trui met een tomaat er op- kon de politie de man snel identificeren. Hij is een bekende in het raadhuis en bij jeugdzorg.”