Je bekijkt nu Kindergemeenteraad Zuidplas: ‘Coronaspeurtocht Reigerhof te makkelijk.’

Kindergemeenteraad Zuidplas: ‘Coronaspeurtocht Reigerhof te makkelijk.’

De kindergemeenteraad Zuidplas heeft een spoeddebat op Instagram aangevraagd. De kinderraadsleden zijn unaniem van mening dat de coronaspeurtocht in winkelcentrum Reigerhof veel te makkelijk is.

“Een paar superduidelijke pijlen en eigenlijk maar één opdracht: houd anderhalve meter afstand,” moppert de nestor van de kindergemeenteraad, “we voelen ons gewoon niet serieus genomen. Deze speurtocht kan een klein kind zonder problemen doorlopen. Wij willen meer uitdaging.”

“Normaal gesproken moet je soms echt zoeken naar aanwijzingen, of zetten de pijlen je op een dwaalspoor. Dat is leuk,” vult de vice-raadsnestor aan. “En dan zijn er leuke opdrachten, zoals ‘draai 10 keer om je as en probeer dan over de stoeprand te lopen’ of ‘nies drie keer in je elleboog en knuffel dan de dichtstbijzijnde volwassene’. Kijk, dat is chill.”

De kindergemeenteraad overweegt een e-motie in te dienen. “Als je een paar pijlen naar elkaar toe laat wijzen, of pijlen op 140 centimeter van elkaar legt, dan krijg je leuke scènes. Als je die dan op TikTok zet, weet je zeker dat ze viral gaan!”