Je bekijkt nu ‘Zuidplas niet klaar voor decentralisatie Tamara van Ark’

‘Zuidplas niet klaar voor decentralisatie Tamara van Ark’

De gemeente Zuidplas is door het rijk op het matje geroepen voor het niet tijdig gesteld staan voor de decentralisatie van Tamara van Ark. De regering heeft de besparing op van Van Ark al ingeboekt en is bang dat ze volgend jaar zelf verantwoordelijk blijft voor Van Ark.

De decentralisatie van Van Ark komt voort uit een taakstelling van het eerste kabinet Rutte. “De gemeente staat veel dichter bij de burger en kan dus beter inspelen op de lokale behoefte aan Van Ark,” aldus¬† Rutte. Dat die behoefte er lokaal wel is, en landelijk niet, blijkt wel uit haar wekelijkse column in Hart van Holland. Die column wordt nauwelijks gelezen door Brabanders en Friezen.

De campagne om de inwoners van Zuidplas voor te bereiden is in volle gang. De slogan wordt ‘Nederland verandert, Tamara van Ark verandert mee’. Raadslid Koekoek van Zuidplas ziet de decentralisatie echter niet zitten: “Wij hebben hier niet gevraagd om een terugkeer van Van Ark. Daarbij komt dat we maar 75 procent van het budget voor haar over krijgen. Of we er klaar voor zijn…? Ik ben er klaar mee,” aldus het gedecideerde raadslid.