Je bekijkt nu Koerswijziging: Sep Pouwels in raad als Trots op Nederland Zuidplas

Koerswijziging: Sep Pouwels in raad als Trots op Nederland Zuidplas

Het bij de VVD opgestapte raadslid Sep Pouwels is overstag gegaan en heeft besloten in de gemeenteraad door te gaan als Trots op Nederland Zuidplas. “Het bleek dat de standpunten van de VVD vrijwel één op één overeenkomen met de originele standpunten van Trots op Nederland. Dus dat is voor mij de perfecte manier om in de raad te blijven,” aldus Pouwels.

“Zoals bekend heb ik mij afgekeerd van de ‘mansplainers’ van de VVD, omdat ik steeds werd overruled. Ik hoorde dat Mark Rutte zijn vrouwelijke kabinetsleden ook vaak niet laat uitpraten, dus blijkbaar is dat echt een VVD-dingetje. Toen polste ik eerst de PvdA/GroenLinks, omdat ik eerst de PvdA/GroenLinks polste. Maar toen ontdekte ik dat daar nóg minder vrouwen bij zitten. Ik heb geteld, en ik kwam tot het aantal van nul. Omdat probleem op te lossen, heb ik Trots op Nederland Zuidplas opgericht. Nu heb ik een fractie met 100 procent vrouwen.”

“De 55 personen die op mij hebben gestemd in 2018 hebben me allemaal een bos bloemen gestuurd, dus u kunt zich voorstellen hoe mijn huis er nu uit ziet. Als de coronamaatregelen voorbij zijn, geef ik een feestje voor mijn hele achterban. Ik heb mij een beetje in de geschiedenis van Zuidplas verdiept, en ik ontdekte dat het met Trots op Nederland mogelijk moet zijn om met twee zetels in de gemeenteraad te komen. Welke partij is het gelukt om in no-time te verdubbelen? Ik bedoel maar…”

“Ik zal zeker contact op gaan nemen met de mensen die jaren geleden de visie van Trots op Nederland in Zuidplas over het voetlicht brachten. Zij zullen mij ongetwijfeld veel kunnen leren over het raadswerk en de lokale politiek. Ik moet nog even achterhalen wie dat waren, maar dat gaat me wel lukken.”