Je bekijkt nu Joan Franka keldert uit Omroep Zuidplas Top 10 Aller Tijden

Joan Franka keldert uit Omroep Zuidplas Top 10 Aller Tijden

Joan Franka uit Nieuwerkerk is dit jaar uit de Omroep Zuidplas Top 10 Aller Tijden gekelderd met haar nummer ‘You and Me‘. Zij is van de troon gestoten door ‘Lieve Kleine Vlinder‘ een Gouwe Ouwe van Rob Reijm uit Moordrecht.

Het jaarlijkse feelgoodsfeermuziekhoogtepunt wordt uitgezonden tussen Kerst en Oud en Nieuw in een nonstopmarathonuitzending. In het sfeervolle Omroep Zuidplas Top 10 Café deinen Zuidplassenaren mee met al het moois dat muzikaal Zuidplas te bieden heeft.

Dit alles onder leiding van een enthousiaste Matthijs van Nieuwerkerk. Sidekick Leo Blokhut weet altijd wel leuke weetjes en fraaie anekdotes te melden over de nummers. “Wist je dat Peter Strykes een refreintje heeft bedacht toen hij eens met een zak wortelen in de rij stond bij de Albert Heijn op de Smidse?”

Ook dit jaar is het Peter Strykes niet gelukt om op 1 te komen. Het nummer ‘How could I touch the sky‘ met maatje Robby Valentine kreeg net niet genoeg stemmen van het publiek. “Ik had alle klanten van mijn vaste kapper gevraagd op mij te stemmen, maar dat bleek niet voldoende,” aldus een teleurgestelde Strykes. “Tegen al het stemgeweld dat Rob Reijm via korfbalvereniging IJsselvogels weet te genereren is geen kruid gewassen.”

Het oeuvre van Eefje de Visser, die haar carrière ooit begon op Moordrecht 2000, bezet een nette 3e tot en met 7e plek in de Top 10. Standaard Top 10 notering was er ook voor oud-Zevenhuizense Esther Mooijman met ‘You Should Miss Me‘. Kevin Oxter staat in de Zuidplas Top 10 Aller Tijden. Dit keer niet met een lied, maar met een ‘Slotapplaus‘. “Sinds mijn optredens op CuliNesse en The Voice Of Holland krijg ik applaus van luisteraars,” aldus Oxter. “Superleuk. Dan weet je weer waarom je het doet.”