Je bekijkt nu Molenaars Zuidplas azen op huldiging Tom Dumoulin

Molenaars Zuidplas azen op huldiging Tom Dumoulin

Wanneer Tom Dumoulin zondag de Vuelta in Spanje wint, aast een aantal Molenaars op een huldiging in Zuidplas. “Het kan niet anders of Dumoulin stamt af van een oud geslacht van Molenaars,” aldus Maarten Molenaar. “Vandaar dat wij dit gepast vinden,” vult Peter Molenaar aan.

“Vandaar dat wij Molenaars de afgelopen week de koppen bij elkaar hebben gestoken en een mooie huldiging hebben bedacht,” zegt Ed Molenaar.

Over de exacte locatie van de huldiging zijn de Molenaars het nog niet eens. Er is achter de schermen een strijd gaande tussen Molen Windlust in Nieuwerkerk, de Molenviergang in Moerkapelle, de Eendrachtsmolen in Zevenhuizen of de molenstomp aan de Westringdijk in Moordrecht.

Volgens de Molenaars heeft Tom Dumoulin zijn ‘schuilnaam’ aangenomen toen het imago van het wielrennen niet helemaal koosjer was. “Nu het inmiddels weer goed gaat en men in Nederland meer namen van wielrenners dan voetballers van het Nederlands Elftal kent, verwacht ik dat Tom zijn naam gewoon weer terugverandert,” legt Piet Molenaar uit.

Volgens journalist Maarten Molenaar van het AD is de kans dat Dumoulin voor Zuidplas kiest, minimaal. “Ik heb hem even gebeld, en zijn reactie was kort: ‘Hebben ze daar een klap van de molen gehad?’ Toen hing hij op.”